A Területi Választások időpontjának módosulása

 

Tisztelt Kormánytisztviselők!

A Magyar Kormánytisztviselői Kar Területi Közgyűlés tisztségviselőinek megválasztásához kapcsolódó elektronikus jelöltállítási folyamat jogorvoslati időszaka 2013. június 05-én, szerdán 20:00 órakor lejárt.

Jogorvoslati kérelem a jogorvoslati időszak alatt nem érkezett, ennek megfelelően az előzetesen választókerületi bontásban meghirdetett „választható jelöltek listája” módosítás nélkül jogerőre emelkedett.

Fenti tájékoztatásommal egy időben tisztelettel értesítem, hogy amint az már Önök előtt is bizonyára ismert, a Kormány június 4-én megjelent, veszélyhelyzet kihirdetéséről és az ennek során teendő intézkedésekről szóló 177/2013. (VI. 4.) Korm. rendeletben a Győr-Moson-Sopron megye és Komárom-Esztergom megye területére, Pest megyében a Szobi járás, a Váci járás, a Dunakeszi járás, a Szentendrei járás területére, továbbá Budapest I., II., III., IV., V., IX., XI., XIII., XXI., XXII. kerületének közigazgatási területére árvízi veszély miatt veszélyhelyzetet hirdetett ki.

Tekintettel arra, hogy a legtöbb minisztériumban, kormányhivatalban és a járási hivatalokban a kormánytisztviselők jelenlegi legfontosabb feladata az árvízvédelem megszervezése és koordinálása, a választások általános és minden kormánytisztviselő részére elérhető módon történő lefolytatása nem időszerű és nem biztosított.

A kialakult vészhelyzet miatt, a Magyar Kormánytisztviselői Kar Országos Elnöksége a délelőtt folyamán határozatot hozott a választási időpont módosításáról, mely szerint

a területi választások új időpontban 2013. június 24-28-a között kerülnek lebonyolításra.

 

A szerdai napon óriási víztömeg lépett be Magyarország területére. Az árvízi védekezés legnehezebb időszaka e hét végére illetve a jövő hét elejére várható. Az OMIT (Országos Műszaki Irányító Törzs) tájékoztatása szerint a kormányzat hozzávetőlegesen 1400 vízügyi szakembert, 8000 katasztrófavédelmi dolgozót, 8000 katonát és 3600 rendőrt mozgósított. Az árvíz elleni küzdelemben a vízüggyel hivatalból foglakozó kollégák mellett több száz önkéntes kormánytisztviselő is segíti a hatóságok munkáját. Jelenleg a Duna magyarországi szakaszán közel 700 kilométeren folyik a védekezés. Sajnos az időjárás sem kegyes a gátakon dolgozókhoz, a meteorológiai előjelzések szerint az elkövetkező napokban további heves zárporok, zivatarok várhatók az ország területén.

Kérem a tisztelt Kormánytisztviselőket, hogy ebben a nehéz időszakban még nagyobb odafigyeléssel segítsük egymás munkáját és aki teheti vegyen részt az árvízi védekezésben.

 

Köszönti Önöket:

dr. Jávor András

elnök

 

Budapest, 2013. június 06.