Elnöki köszöntő

A Magyar Kormánytisztviselői Kar nevében köszöntöm honlapunk tisztelt olvasóit!

 

Bízom benne, hogy tisztviselőként, esetleg leendő tisztviselőként csatlakozik majd közösségünkhöz és figyelemmel kíséri tevékenységünket.

A köz szolgálata csak akkor éri el valós célját, ha azt a tisztviselők hivatásként, hivatástudattal végzik, amely sokszor nehéz, kihívásokkal teli, áldozatvállalással járó kötelezettség. Hitem szerint a hivatásunkat nem mi választjuk. Aki egyszer megtapasztalta, hogy ez egy hivatás, akkor közszolgálat irányába egy életre elköteleződött. A közigazgatásban dolgozó tisztviselők vállára különösen nagy teher nehezedik, hiszen Ők nem csupán maguk és családjuk boldogulásáért dolgoznak, hanem honfitársainkért is.  Az évi több millió igazgatási ügy megfelelő intézése döntő mértékben a tisztviselők felkészültségén és helytállásán múlik.

A közigazgatásban Tisztviselőként dolgozni kiváltság és felelősség.

Meggyőződésem, hogy csak egy olyan tisztviselői kar építheti fel "Európa egyik legjobban szervezetten működő államát", amely támogatást kap arra, hogy munkáját élethivatásszerűen gyakorolja. „A hivatás megbecsülése fontos pillére az országnak.” – mondta Teleki Pál, hazánk tragikus sorsú miniszterelnöke.

A Magyar Kormánytisztviselői Kar (a továbbiakban: MKK) legfontosabb célkitűzése a közigazgatási szakmai munka értékeinek képviselete, a kormányzati szolgálati jogviszonnyal, a foglalkoztatás feltételeivel összefüggő kérdések felvetése, kezelése, a kapcsolódó jogszabályok tekintetében a véleményezési és a kezdeményezési jog aktív és hatékony gyakorlása. Kiemelten fontosnak tartjuk a kormánytisztviselői etikai rendszerrel, valamint a kormánytisztviselői továbbképzéssel, a tagokat érintő jóléti, kulturális és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos feladatokat. Az MKK munkáját segítő – a Miniszterelnökség keretein belül működő – Országos Iroda gondoskodik a működéssel összefüggő adminisztratív és szervező munka ellátásáról, a napi működéséhez szükséges feltételek biztosításáról. 

A Magyar Kormánytisztviselői Kar honlap és Facebook oldal működtetésével fő célja, hogy:

-       a mai kor követelményeinek megfelelő,

-       mindenki által látogatható (olvasható és saját hozzászólásaival gazdagítható),

-       a nap bármely szakában felkereshető,

-       gyorsan frissülő, naprakész információkkal szolgáló

kommunikációs teret biztosítsunk a kormánytisztviselők és az MKK iránt érdeklődők számára.

A honlapunkon tájékoztatni kívánjuk tagjainkat és valamennyi érdeklődőt tevékenységünkről, valamint mindarról, ami az MKK tagjaival történik. A honlapon található információkkal igyekszünk hozzájárulni ahhoz is, hogy az államigazgatási szervekkel együttműködve – a jó gyakorlatok bemutatásával – a közigazgatási munka szakmai értékei szélesebb körben érvényre jussanak. 

Szeretnénk, ha a Facebook-oldalunk idővel olyan fórummá válhatna, ahová minden tisztviselő (korosztálytól, beosztástól függetlenül) szívesen és rendszeresen ellátogat. Ki-ki más-más okból.

Ahol kérdezhet, ha valami nem egyértelmű, vagy, hogy feltehesse azt a bizonyos „Na, ez most miért kellett?" kérdést, vagy javaslatot tudjon tenni egy-egy közös problémánk megoldására. Vagy azért, hogy információhoz jusson, hogy felháborodjon, hogy derüljön egy jót, vagy egyszerűen csak hogy kibosszankodhassa magát egy olyan helyen, ahol a többiek értik, hogy miről beszél.

Mi, tisztviselők sokfélék vagyunk és elég sok, egymástól igen különböző területen dolgozunk: földmérők, erdészek, oktatásszervezők, állatorvosok, mérnökök, közgazdászok, jogászok, hatósági, gyámügyi, vagy éppen kormányablak ügyintézők, szakmapolitikában ténykedők, beosztottak, vezetők, fiatalok és fiatalosak, városban vagy falvakban dolgozók. Mindannyian más-más helyzetből, más-más tapasztalattal a hátunk mögött tekintünk egy-egy történésre, egy-egy kérdésre.  Reményeink szerint, itt, ebben a digitális térben a korábbiakhoz képest gyakrabban tudunk találkozni, beszélgetni, megismerni egymást, egymás gondolatait, véleményét és gondolkodásmódját.

Mindenkinek kellemes, és hasznos időtöltést kívánok az MKK által működtetett digitális térben! Beszélgessünk, kérdezzünk, vitatkozzunk, ütköztessük érveinket! És válaszoljunk is egymásnak. 

Az MKK munkatársai és a Kar tagjai is több éve dolgoznak az emberközeli, bizalomra épülő, kiváló szakmai minőségű, az embereket a szó nemes értelmében szolgáló közigazgatás kialakításáért, amely meggyőződésünk szerint Magyarország versenyképességéhez is hozzájárul.

Feladataink és terveink megvalósításához kérem tagságunk és minden honfitársunk támogatását és segítségét.

 

Palich Etelka

az MKK elnöke

 

 

tovább híreinkre ->