Területi elnökök szakmai értekezlete

Az MKK Országos Elnökségének 2023. évi munkaterve alapján az MKK elnöke 2023. február 20. napján az MKK területi elnökeit szakmai értekezletre hívta.

Az értekezleten tájékoztatást adott a 2022. évi szakmai feladatellátás tapasztalatairól, így a területi rendezvények, szakmai programok alakulásáról, visszajelzésekről, egyúttal az Országos Iroda együttműködéséről biztosította a közgyűlések elnökeit. Kiemelte: a 2023. év specifikus a rendelkezésre álló források és a tisztújító választások miatt is, így a tervezés paramétereit is ehhez szükséges igazítani.

Az MKK a 2023. évben tisztújító választásra készül, így a területi elnökségek feladatellátása kibővül a választási rendszerrel, választással kapcsolatos tájékoztatási és kapcsolattartási feladatokkal is.

Az elnök tájékoztatta a jelen lévő tisztségviselőket, hogy 2023. március 1. napjától Dr. Ugodi Andrea, az Országos Elnökség alelnöke fogja az elnöki teendőket ellátni a tisztújító választást követő alakuló küldöttgyűlési ülés napjáig.

A területi elnökök számos konstruktív indítványt, javaslatot is felvetettek – mind a köztestület működése, mind pedig az alapfeladata körébe tartozó jogszabály-módosítás tárgykörében -, amellyel összefüggő intézkedések megtételében a jelen lévők megállapodtak.

 

Országos Iroda