A Nemzet Emlékezete – digitálisan is

A Magyar Nemzeti Levéltár 2020. augusztus 24-én nyitotta meg „A Nemzet Emlékezete – a magyar történelem mérföldkövei” című kiállítását, amely az ezeréves magyar államiság fontos állomásait mutatja be tizennégy, az intézmény által őrzött dokumentumon keresztül.

A kiállításra a Magyar Kormánytisztviselői Kar tiszteletjegyeket vásárolt, amelyeket az érdeklődő kormánytisztviselők rendelkezésére bocsátott. Ezen belépőjegyek jelentős részének felhasználására azonban a koronavírus-világjárvány miatti korlátozások okán nem nyílt lehetőség. Örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy a tiszteletjegyek a kiállítás személyes megtekintésére 2022-ben is felhasználhatók.

Emellett a Levéltár a kiállítást digitális térben is megtekinthetővé tette, amely érzékelteti, hogy a kiállítótér egy katedrális belső struktúráját idézi fel, amelynek apszisában a Szent Korona, a magyar államiság legfontosabb szimbóluma áll. A bemutatott dokumentumok jelentőségének megértését rövidfilmek, leírások segítik térben, időben és történeti kontextusukban.

A virtuális kiállítás megtekintését – amely innen elérhető - javasoljuk a téma iránt érdeklődő, személyes látogatást nem tervező kormánytisztviselőknek.

A virtuális túra magyarul és angolul is elérhető.

 

Országos Iroda