Területi elnökök szakmai értekezlete

Az MKK Országos Elnökségének 2022. évi munkaterve alapján az MKK elnöke 2022. március 31. napján az MKK területi elnökeit szakmai értekezletre hívta.

Az értekezleten tájékoztatást adott a 2021. évi szakmai feladatellátás tapasztalatairól, így a területi rendezvények, szakmai programok alakulásáról, visszajelzésekről. A pandémia okozta helyzetben az MKK is újfajta megoldások megvalósítására törekedett, előtérbe kerültek az online felületen tartható szakmai képzések, értekezletek.

Az Állami Számvevőszék 2021. évben vizsgálta az MKK gazdálkodását és számviteli megfelelőségét, amelynek keretében komoly hibát nem tárt fel, az MKK pénzügyi-számviteli gazdálkodása, működése megfelel a jogszabályi elvárásoknak.

A 2022. évi területi rendezvények szakmai tartalma és pénzügyi finanszírozása kapcsán kiemelte, hogy az MKK a 2022. évben tisztújító választásra készül, így a területi elnökségek feladatellátása kibővül a választási rendszerrel, választással kapcsolatos tájékoztatási és kapcsolattartási feladatokkal is.

A 2022. év más szempontból is kiemelt év az MKK életében, mivel az MKK fennállásának, létrehozásának tízéves évfordulóját ünnepelheti. Az MKK szakmai pályázatai kiírása, szakmai kiadványa tervezése a fenti évfordulóra való tekintettel történik meg.

Az értekezleten bemutatásra került az MKK új tagnyilvántartó és informatikai rendszere, alapjai, működése, logikája. Az MKK tagjait az új informatikai rendszer működéséről, használatáról tájékoztatni szükséges, amely feladat ellátásában az elnök a területi elnökségek munkáját és együttműködését kérte.

 

Országos Iroda