Fővárosi szakmai nap

Az MKK Fővárosi Területi Elnöksége –éves szakmai programterve keretében – 2021. november 12-én szakmai napot tartott.

 

Palich Etelka elnök asszony megnyitója után Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott úr köszöntötte a részvevőket.

 

Dr. Bokor Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem docense a napjainkra meghatározóvá váló elektronikus kapcsolattartásról, a közösségi oldalak használatáról, a közösségi oldalon való megnyilvánulások sajátosságairól és veszélyeiről tartott előadást.

 

Ezt követően az évek óta rendkívül nagy sikernek örvendő „Nyugdíjszakmai-délután” címmel indult előadássorozatot folytatva Molnár Zsolt és Zelei Roland, Budapest Főváros Kormányhivatala nyugdíj szakterületének munkatársai tartottak előadást a társadalombiztosítási nyugdíjfajtákról. Külön elemezték a jogosultság eseteit, a számítás módját, az igénylés menetét. Szó esett apró, de ugyanakkor lényeges momentumokról, amelyekkel élve a jogosultak előnyösebb, magasabb és optimalizált időskori ellátáshoz juthatnak.

 

Mindkét előadás a jelenlévők aktív részvételével zajlott, a résztvevők feltehették kérdéseiket. Az előadók ezeket a kérdéseket türelemmel és kimerítő alapossággal válaszolták meg.

Mivel a szakmai napon felvetődött témák mindig szolgálnak új szabályokkal, kérdésekkel, továbbá mindannyiunk életében fontos kérdéseket vetettek fel, így amennyiben a Fővárosi Területi Elnökség a jövőben is lehetőséget kap ilyen és hasonló érdeklődésre számító programok megszervezésére, úgy ennek feltétlenül eleget tesz.

 

Ezúton is köszönjük dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott úrnak és a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársainak a rendezvény eredményes megszervezéséhez nyújtott segítségét, közreműködését és támogatását.

 

Országos Iroda