Deák Ferenc-díj díjátadó

A Magyar Kormánytisztviselői Kar 2020. évben első alkalommal vált jogosulttá a Deák Ferenc-díjadományozási javaslat megtételére.

A Deák Ferenc-díj adományozásának célja azon jogtudósok, jogászok életútjának és munkájának elismerése, akik a jogtudományok területén tartósan kiemelkedő kutatási, ítélkezési, jogalkotói vagy jogalkalmazói tevékenységet végeztek.

Dr. Felkai László közigazgatási államtitkár több évtizedes jogi pályáját a kimagasló szakmai minőség, következetesség, példaértékű szakmai alázat határozta és határozza meg, ezért a Magyar Kormánytisztviselői Kar – kifejezve a közigazgatási szakma elismerését – Államtitkár urat terjesztette fel a díjra. A Magyar Kormánytisztviselői Kar Országos Elnöksége felterjesztése alapján a Deák Ferenc-díj Testület 2020. évben többek között dr. Felkai László közigazgatási államtitkár urat részesítette Deák Ferenc-díjban.

Dr. Felkai László több, mint négy évtizede közigazgatási, rendészeti, valamint ügyészségi jogászi munkaterületeken dolgozott és dolgozik, kimagasló szakmai színvonalon, elhivatottsággal, fegyelemmel és kivételes emberséggel.  2010. évtől a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára, így az MKK tagja. Jogi és ezzel együtt vezetői feladatai magas színvonalú ellátása mellett 2010 májusáig a Magyar Rendészettudományi Társaság alelnöke, a Rendőrtiszti Főiskola folyóiratának szerkesztőbizottsági tagja volt, valamint részt vett a közigazgatási szakembereket érintő vizsgáztatási feladatokban is. 2011. évtől a Belügyi Tudományos Társaság elnöke, amely megbízatásában célja az ágazatban létrehozott tudományos értékek feltárása, valamint a tudományos eredmények gyakorlatban történő alkalmazásának előmozdítása.

A pandémia miatti korlátozások miatt az ünnepélyes átadásra 2021. évben került sor a Magyar Ügyvédi Kamara és a Magyar Jogászegylet rendezésében.

Az MKK Országos Elnöksége ezúton is gratulál dr. Felkai László közigazgatási államtitkár úrnak és valamennyi díjazottnak.

 

Országos Iroda