Elnökségi ülés – 2020. október

Az MKK Országos Elnöksége 2020 október utolsó hetében ülést tartott az MKK működését érintő kérdések megtárgyalása és a szükséges döntések meghozatala érdekében.

Az ülés első felében az MKK díjadományozási ügyeiben döntött a testület, továbbá értékelte a kiírt szakmai és művészeti pályázatokat is. A díjakról és a pályázati eredményekről az érintettek hamarosan értesítést kapnak.

A járványhelyzet miatt 2020. évben az MKK is arra kényszerült, hogy a tagoknak betervezett területi és központi programokat módosítsa és az egészség megőrzését valamint a járványvédelmi elvárásokat is biztosító programokat vagy juttatásokat tudjon kínálni tagjai részére.

Az Országos Elnökség ennek elősegítésére döntött a költségvetési tételsorok közötti átcsoportosításról. A tervek szerint a pénzmaradványból az MKK a járványügyi védekezéshez kapcsolódó eszközöket szerez be, amelyet a munkáltatók útján juttat el a járványveszélynek leginkább kitett tisztviselőknek.

A Magyar Nemzeti Levéltárral kötött megállapodás alapján a Kar tagjai részére ingyenes jegyeket biztosít „A nemzet emlékezete” című kiállításra. Az eddigi tapasztalatok rendkívül kedvezőek, nagy az érdeklődés a jegyek iránt, így az MKK további jegyek vásárlásáról döntött.

A fentieken túl folytatódik a Levéltárral megkezdett – közigazgatási szakmai tanulmánykötet kiadására irányuló – együttműködés is.

A járványhelyzet jelenlegi állása alapján az Elnökség úgy döntött, hogy ebben az évben nem tartja meg a hagyományos év végi díjátadó ünnepségét. A járvány elleni védekezés egyik fontos eleme a távolságtartás és a közösségi tevékenységek szükséges mértékűre szorítása. A szabályok és ajánlások betartása érdekében a díjátadót az MKK biztonságos keretek között kívánja megoldani, védve a kormánytisztviselők és családtagjaik, valamint a közigazgatással kapcsolatban kerülő állampolgárok egészségét is.

Országos Iroda