Kulturális programajánlat

A nemzet emlékezete – A magyar történelem mérföldkövei

A Magyar Nemzeti Levéltár kiállítása

Egy nemzet története sorsfordulataiban érthető meg igazán. A történelem eseményei olykor látható, kézzelfogható, olykor pedig láthatatlan nyomokat hagynak bennünk és az utókorban.

A kiállítás célja, hogy bemutassa írott kulturális örökségünk legfontosabb dokumentumait, ezeréves közös múltunk mérföldköveit.

A Magyar Nemzeti Levéltár Magyarország legrégebbi és legnagyobb közgyűjteménye, a magyar államiság történetére vonatkozó legfontosabb írott kulturális örökség őrzője. Az intézmény célja és társadalmi felelősségvállalása, hogy kulturális kincseit minél több ember számára hozzáférhetővé tegye.

A kiállított eredeti iratok egy-egy korszakot, történelmi eseményt, sorsfordulót elevenítenek fel. A kiállítótér egy katedrális belső struktúráját követi, amelyben folyamatos panoráma-vetítés és rövidfilmek segítik a dokumentumok jelentőségének megértését térben, időben és történeti kontextusukban.

A kiállítás helyszíne a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára Bécsi kapu téri palotája a budai Várnegyedben. (Budapest I. kerület, Bécsi kapu tér 2-4.)

A kiállításra a Magyar Kormánytisztviselői Kar tagjai számára ingyenes jegyeket biztosít, melyek igénylésének módja a "Kedvezmények / Múzeumok" menüpont alatt elérhető.

További információkról a Magyar Nemzeti Levéltár honlapján tájékozódhat: https://mnl.gov.hu/anemzetemlekezete.

Országos Iroda