Az MKK Országos Elnöksége ülése

Az MKK Országos Elnöksége 2020. június 9. napján ülést tartott.

Az ülésen az MKK 2020. évi költségvetésével kapcsolatos kérdéseket vitatta meg a testület, figyelemmel többek között az elmúlt időszak jogszabály-módosításaira. Az Elnökség a járványhelyzettel, annak következményeivel kapcsolatosan felmerülő kérdéseket is áttekintette. A veszélyhelyzet időszakában az MKK Elnöksége több javaslatot tett a kormányzatnak a munkavégzéssel és a járványügyi védekezéssel, valamint a tisztviselők védelmével kapcsolatban.

Az MKK által szervezhető programok tekintetében az Elnökség megállapította, hogy az elmúlt évekhez képest az idén más szempontok figyelembevételére is szükség van, így ennek keretei között van lehetőség MKK rendezvény vagy program megszervezésére.

A tagokkal való kapcsolattartás, a tagság számára is figyelemmel, a jelenlegi informatikai feltételek között nem teljes mértékben megoldott. A területi elnökségek tisztségviselői, az MKK weboldala, valamint a munkáltatók közreműködése és segítsége természetesen segítik és elősegítik az információk áramlását, azonban a kommunikáció erősítése érdekében az Elnökség úgy döntött, hogy az MKK a közösségi térben is jelenjen meg. Az MKK Facebook oldala várhatóan júliusban megkezdi működését, a tagsággal való kapcsolattartás erősítése érdekében

Országos Iroda