Kormányhivatali látogatások a Magyar Kormánytisztviselői Kar tisztújító választásának évében

Palich Etelka leköszönő elnök és Dr. Ugodi Andrea elnöki jogkörben eljáró alelnök 2023. március, április és május hónapjaiban helyszíni tárgyalások keretében folytattak egyeztetéseket a főispánokkal, a kormányhivatalok főigazgatóival, a vármegyék területi elnökével és a vármegyében működő egyes munkáltatók képviselőivel.

A megbeszéléseken az MKK rámutatott: a Magyar Kormánytisztviselői Kar szándékai szerint továbbra is a korábbi évek gyakorlatához fogható szakmai elkötelezettséggel, elhivatottsággal és tettrekészséggel látja el jogszabályi és alapszabályban rögzített alap-, és szakmai érdekképviseletre irányuló feladatait. Egyúttal biztosította a kormányzati igazgatási szervek vezetőit a kiváló együttműködés folytatásának szándékáról, kérve a területi közgyűlések, a kormányzati igazgatási szervek és a kormányhivatalok változatlan támogatását.

A megbeszélések keretében ismertetésre került a következő időszak legfontosabb feladatát képező tisztújító választás elektronikus lebonyolítását lehetővé tévő tagnyilvántartó és választási rendszer, amely a KSZDR adatbázis rendelkezésre állását követően, az onnan átvett adatok alapul vételével alkalmas a folyamat informatikai és adatvédelmi szempontból is megbízható, és a korábbi választásoktól eltérően szinte teljes egészében elektronikus (azaz papírmentes) lebonyolítására. Emellett a résztvevők az előttük álló további aktuális feladatokat is megvitatták.

A Magyar Kormánytisztviselői Kart valamennyi partnere támogatásáról és együttműködéséről biztosította mind a választások, mind a szakmai feladatok ellátását illetően, így a jó hangulatú megbeszélés-sorozatot eredménnyel zárta az MKK.

 

Országos Iroda