MKK Országos Elnöksége februári ülése

Az MKK Országos Elnöksége 2021. február 17. napján ülést tartott, a 2021. évi feladatok megfelelő tervezése, a munkaterv elfogadása érdekében.

Az Elnökség a tervezés során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a Kar a rendelkezésére álló források egy részét a 2021. évben a koronavírus járvány elleni védekezésre tekintettel használja fel. Ezen túl a programok tervezése során rugalmas kereteket állapított meg, bízva abban, hogy a járvány elleni védekezés újabb szakasza eredményesen zárul és lehetővé válik a személyes jelenléthez kötődő rendezvények, képzések lebonyolítása is, az online tréningek megtartása mellett. A tavalyi évben megtartott online kommunikációs tréningek kiváló tapasztalatai alapján indokolt ezek folytatása, akár más szakmai területeken is.

Az online képzési és oktatási lehetőségeket folyamatosan keresi az Elnökség, amelyhez nagy segítséget kap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakembereitől is.

Az elmúlt években már sikeressé vált, hagyományteremtő céllal kiírt pályázatok kiírása mellett döntött az Elnökség, így a tervek szerint novellaíró, fotó- és gyermekrajz-pályázat meghirdetésére is sor kerül. Ezekről a honlapon és az MKK Facebook oldalán tudnak majd tájékozódni.

A 2019. és 2020. években kiadott közigazgatástörténeti kötetek folytatása is várható, amelyet a Kar a Magyar Nemzeti Levéltárral közös kiadásban jelentet meg.

A Közügy-iratok címmel 2020. évben megjelent antológia újabb kötetének kiadását is tervezi az MKK, amely természetesen függ az idei pályázatokon beérkező művek számától is.

Az MKK informatikai rendszereinek megfelelő működtetése továbbra is meghatározó fontosságú feladat, így az Elnökség kiemelt célkitűzésként határozta meg az erre vonatkozó együttműködések, üzemeltetési kérdések keretei közötti végrehajtást.

Az Elnökség döntése alapján a 2020. évi és 2021. évi díjazottak átadó ünnepségét a járványhelyzet alakulásától függően közös ünnepség keretében szervezi majd meg. Mivel a pandémiával összefüggő intézkedések időbeli ütemezést még nem tettek lehetővé, így az Elnökség úgy döntött, hogy javasolja a Küldöttgyűlésnek a Díjadományozási Szabályzat módosítását, részben a díjadományozás felterjesztése rendjének gyorsítása, másrészt az ünnepség időpontjának meghatározása tekintetében.

 

Országos Iroda