Konferencia Tatabányán az egészségmegőrzés jegyében

A vastagbél daganatos megbetegedéséről, a megelőzés, a szűrés fontosságáról tartott előadást Dr. Sztipits Tamás F.E.B.S., onkológiai-sebész szakorvos a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban, a Magyar Kormánytisztviselői Tisztviselői Kar Komárom-Esztergom Megyei Területi Elnökségének felkérése alapján.

 

Az előadót és a résztvevőket Dr. Kuti Bernadett igazgató asszony köszöntötte, aki kiemelte az egészségtudatos életmód fontosságát. Dr. Bera Krisztina, a Jogi és Humánpolitikai Főosztály, Jogi, Perképviseleti és Koordinációs Osztályának vezetője örömét fejezte ki, hogy sok kolléga érdeklődik a betegségek megelőzése témájában.

 

Hazánk európai viszonylatban vezető helyen áll vastagbéldaganatos megbetegedésekben. Korai felismeréssel, jó eséllyel gyógyítható a vastagbéldaganat, ezért a figyelmeztető jelek, panaszok megjelenésével azonnal orvoshoz kell fordulni.

 

A szakember előadásban a betegség anatómiai leírásán túlmenően részletesen beszélt annak megelőzéséről, a szűrések fontosságáról és azt is hangsúlyozta, hogy egészséges táplálkozással és aktivitással sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.

 

Számunkra kiemelkedően fontos, hogy a kollégáink egészségvédelmi témájú konferenciák keretében ismerjék meg az ilyen ehhez hasonló súlyú betegségeket. A konferencia időpontja a vastagbél daganatok elleni küzdelem hónapjában került megrendezésre, melyre közel 100 kollégánk látogatott el. Az előadás végén lehetőség nyílt arra, hogy a kollégák feltehessék kérdésekeit konzultáció keretében.

 

 

Országos Iroda