Nyugdíjszakmai délutánok a Fővárosban

Az MKK Fővárosi Területi Elnöksége –éves programterve keretében – „Nyugdíjszakmai-délután” címmel előadássorozatot indított a fővárosi MKK tagok számára. A rendezvény a 2018. évben megrendezett eseménysorozat folytatása volt. Az idei első alkalomra szeptember 22-én került sor, de a téma népszerűségére tekintettel november 22-én ismét újabb szakmai nap megtartására került sor.

A regisztrációs helyek gyorsan „elkeltek” és a Fővárosi Közgyűlés terme ismét megtelt. Az előadásokat ismét Molnár Zsolt és Zelei Roland, Budapest Főváros Kormányhivatalának nyugdíj szakterületein dolgozó tisztviselői tartották.

Figyelemmel arra, hogy az elmúlt előadássorozat alatt kikristályosodtak azok a témakörök, amelyek leginkább érintik a tisztviselőket, így az előadások egyre gyakorlatiasabbá, koncentráltabbá váltak.

A délután első felében a résztvevők általános tájékoztatást kaptak a társadalombiztosítási nyugdíjfajtákról. Külön elemezték a jogosultság eseteit, a számítás módját, az igénylés menetét. Szó esett apró, de ugyanakkor lényeges momentumokról, amelyekkel élve a jogosultak előnyösebb, magasabb és optimalizált időskori ellátáshoz juthatnak.

A szakmai nap témája nemcsak a nyugdíjba készülők, hanem az aktív korban lévők részére is tartalmazott megszívlelendő tanácsokat.

A délután második részében a jelenlévők tehették fel kérdéseiket. Az előadók ezeket a kérdéseket türelemmel és kimerítő alapossággal válaszolták meg.

Mivel a téma mindig szolgál új szabályokkal, kérdésekkel, továbbá mindannyiunk életében fontos kérdés, így amennyiben a Fővárosi Területi Elnökség a jövőben is lehetőséget kap ilyen és hasonló érdeklődésre számító programok megszervezésére, úgy ennek feltétlenül eleget tesz.

Országos Iroda