Hivatásetikai előadások a Zala Megyei Kormányhivatalban

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott asszony meghívására Palich Etelka, az MKK elnöke hivatásetikai és integritás tárgykörben előadásokat tartott a Zala Megyei Kormányhivatal kormánytisztviselőinek.

 

Az előadásokon – a Kar alapvető feladatainak rövid ismertetését követően – a kormánytisztviselőkkel kapcsolatos hivatásetikai elvárásokról, valamint a közelmúltban hatályba lépett jogállási törvényből fakadó változásokról kaptak tájékoztatást a Kormányhivatal munkatársai.

 

A kormányzati igazgatásról szóló törvény alapján továbbra is az MKK feladata a kormánytisztviselőkre vonatkozó etikai szabályok meghatározása, az esetleges etikai eljárások lefolytatása.

 

Az etikai ügyekkel kapcsolatos hatáskörében az MKK kiemelt feladatának tekinti a kormánytisztviselők tájékoztatását és a folyamatos tapasztalatcserét a területen működő kormányzati igazgatási szervekkel is. A jogszabályi változások és a gyakorlati tapasztalatok alapján zajlik a hivatásetikai kódex szabályainak felülvizsgálata, amelynek kapcsán a Kar igyekszik a tagság lehető legtöbb tagját megszólítani és véleményüket, javaslataikat kérni.

 

 

Országos Iroda