MKK Országos Közgyűlés decemberi ülése

2018. december 14-án tartotta az MKK Országos Közgyűlése idei utolsó ülését.

 

Az ülésen az MKK Alapszabálya technikai jellegű – a kormányzati igazgatásról szóló törvényhez igazodó – módosításáról, az MKK 2019. évi költségvetéséről, valamint a Hivatásetikai Kódex felülvizsgálatával kapcsolatos további teendőkről döntött a testület.

 

Az MKK Alapszabálya átfogó felülvizsgálatára a jövő első negyedévében kerül sor, a kormányzati igazgatásról szóló törvény felhatalmazása alapján alkotott kormányrendeleti szabályozás ismeretében. Hasonló okok miatt az MKK Hivatásetikai Kódexe felülvizsgálatára is az irányadó kormányrendelet elfogadását követően kerülhet majd sor, mivel mind az MKK működésére és szervezetése vonatkozó részletes szabályokat, mind az etikai eljárás rendjére vonatkozó alapvető szabályokat kormányrendeleti szinten rögzíti a jogalkotó.

 

A közgyűlési ülésen Elnök asszony tájékoztatást adott a kormányzati igazgatásról szóló törvénnyel kapcsolatos egyeztetési folyamatokról, a megtett szakmai véleményekről és e körben jelezte, hogy az MKK minden rendelkezésére álló eszközzel igyekszik a törvény bevezetésével kapcsolatos feladatokban segíteni tagjait és a tagok munkáltatóit is.

 

 Az Országos Közgyűlés tagjai kérték a kormányzati igazgatásról szóló törvénnyel és végrehajtási kormányrendeletekkel kapcsolatos folyamatos tájékoztatást és a döntés előkészítésbe történő bevonásukat.

 

 

 

Országos Iroda