MKK Munkatükör-kép rajz- és fotópályázat

A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján az MKK Országos Elnöksége rajz- és fotópályázatot írt ki a közigazgatás példaadó hagyományainak ápolása érdekében.

A pályázat a közigazgatás hagyományainak kreatív bemutatását tűzte ki célul, annak érdekében, hogy az MKK tagsága nemcsak a munkavégzéshez közvetlenül kapcsolódó szakmai fórumokon és rendezvényeken, hanem más kreatív területen is be tudjon mutatkozni.

A pályázati kiírásban megjelölt határidőben 70 alkotás érkezett meg, ebből 65 pályázat felelt meg a pályázatban meghatározott előírásoknak. A pályaművek rendkívül változatos módon jelenítették meg a hivatali, tisztviselői munka sajátosságait. A legtöbb pályamű az alkotó saját munkaköréből szerzett tapasztalatokra épül, azonban több olyan alkotás is született, amely a közszolgálatot, mint hivatást jelenítette meg képi eszközökkel és sajátos szimbólumrendszerekkel.

A pályázat elbírálásáról az MKK Országos Elnöksége döntött.

A pályázat díjazottjai (az alkotás a mű címére történő kattintással jeleníthető meg):

1.      helyezett 

Molnár-Jancsik Beáta: Út a megoldás felé…

2.      helyezett

Katona-Kiss Anikó: Szimbiózis

3.      helyezett

Fáner Melinda: Munkakörkép

Az Országos Elnökség három Különdíj adományozásáról is döntött:

Berecz Krisztián: Hibridkukorica-szemle

Fodor Istvánné: Emberi sorsok a dossziékban

dr. Hajnal István: Minden órában a köz szolgálatában

A Munkatükör-kép rajz- és fotópályázat eredményhirdetésére és díjátadására 2018. december 14. napján ünnepélyes keretek között, Budapesten került sor.

Országos Iroda