Beszámoló a Bács-Kiskun Megyei Területi Elnökség rendezvényéről

Tisztelt Kormánytisztviselők és Állami Tisztviselők!

A Kar Bács-Kiskun megyei Területi Elnöksége döntésének értelmében a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal által idén hetedik alkalommal szervezett, 2017. szeptember 14-én megtartott „Összetartás Napja” című rendezvény támogatására fordítottuk a Kar által biztosított anyagi hozzájárulást.

A Kormányhivatal az „Összetartás Napján” csapatépítő szándékkal szabadidős és egyéb programokat szokott szervezni munkatársai számára. A Kar által biztosított támogatásnak köszönhetően idén a rendezvényre meghívhattuk a megye más közigazgatási szervénél és egyéb intézményeinél foglalkoztatott kormánytisztviselőket is. Meghívásunknak eleget téve a következő szervek, intézmények munkatársait láthattuk vendégül:

―    Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága,

―    Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság,

―    Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltsége,

―    Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő területi szerve,

―    BVOP Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet,

―    BVOP Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet,

―    Klebelsberg Központ Kecskeméti Tankerületi Központja.

A rendezvényen Kovács Ernő kormánymegbízott köszöntője után dr. Dargay Eszter, a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöki jogkörben eljáró alelnöke beszélt a Kar tevékenységéről, majd felhívta a megjelentek figyelmét a Kar közelgő országos és területi választásainak fontosságára.

A beszédek után a színpadon kulturális program szórakoztatta a Kar megjelent tagjait. Ennek során fellépett Kiss Zoltán, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze, a JDP Trió zenélt, a Kiskunmajsai Járási Hivatal munkatársai meseszínházat adtak elő, a Bajai Járási Hivatal dolgozói pedig táncházat tartottak, amelynek során örömmel adták át tánctudásukat az érdeklődőknek.

 

A résztvevők a következő sport- és szabadidős programokon vehettek részt:

―    kispályás foci,

―    tollaslabda,

―    asztalitenisz,

―    pétanque,

―    kötélhúzás,

―    kézműves programok: patchwork, szalma- és vesszőfonás, bőrdísz készítés,

―    társasjátékok sátra,

―    egészség sátor (vérnyomás mérés, testzsír százalékmérés, testtömeg index meghatározása, haskörfogat mérés,

―    sárkányhajózás,

―    walkenergie,

―    airsoft,

―    hatha jóga.

A programok széles kínálata lehetőséget adott arra, hogy a megye különböző pontjain élő tisztviselők személyesebb kapcsolatot alakítsanak ki egymással

A nagy számú érdeklődést jól jelzi, hogy csupán a Hírös Kajak-kenu, Sárkányhajó Vízi Sport Egyesület által lehetővé tett sárkányhajózáson 340-en vettek részt.

A Kar támogatásának köszönhetően Bács-Kiskun megye közel ezer állami tisztviselője és kormánytisztviselője kapcsolódhatott ki, feledtetve a talán szürkének nevezhető munkanapokat, közben lehetőséget kaptak arra is, hogy a megye számos pontján, illetve több szervénél és intézményénél dolgozók értékes kapcsolatokat építhessenek ki egymással.

Kecskemét, 2017. szeptember 21.

Üdvözlettel:

A Magyar Kormánytisztviselői Kar Bács-Kiskun Megyei Területi Elnöksége