Magyar Nemzeti Levéltár

Magyar Nemzeti Levéltár

A nemzet emlékezete – a magyar történelem mérföldkövei

A Magyar Nemzeti Levéltár épületében (Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, Budapest I., Bécsi kapu tér 2-4.) 2020 augusztusától látható „A nemzet emlékezete – a magyar történelem mérföldkövei” címmel megvalósuló interaktív kiállítás, amely ezer éves államiságunk nemzeti tudatunk megőrzésében és bemutatásában kiemelkedő szerepet játszó tizennégy felbecsülhetetlen dokumentumot mutat be. A kiállított eredeti iratok egy-egy korszakot, történelmi eseményt, sorsfordulót elevenítenek fel. A kiállítótér egy katedrális belső struktúráját követi, amelyben folyamatos panoráma-vetítés és rövidfilmek segítik a dokumentumok jelentőségének megértését térben, időben és történeti kontextusukban.

A kiállításra a Magyar Kormánytisztviselői Kar a tagjai részére ingyenes jegyeket biztosít, melyek első sorban a Területi Elnök útján igényelhetők. Elérhetőségeik megtalálhatóak a Magyar Kormánytisztviselői Kar honlapján a „Kapcsolatok” menüpont alatt.

Látogasson el a Magyar Nemzeti Levéltár, Magyarország legrégebbi és legnagyobb közgyűjteménye szervezésében megvalósuló kiállítására, és ismerje meg a bemutatott írásos és képi emlékeinket, forrásainkat!

A kiállításról a Magyar Nemzeti Levéltár Honlapján tájékozódhat: https://mnl.gov.hu/anemzetemlekezete.