5. TÁMOGATÓ AJÁNLÁSOK LEADÁSA

Ebben a menüpontban a névjegyzékre feliratkozott választójogosult a kinevezési okiratában foglalt munkavégzési helye szerinti választókerület névjegyzékében szereplő, magát jelöltként nyilvántartásba vett kormánytisztviselőkre, állami tisztviselőkre adhat le ajánlást. A választójogosult korlátlan számú, de ugyan arra a jelöltre csak egy ajánlást adhat.

FONTOS, hogy az országos és területi választások egyidőben, de két jelölőlista alapján zajlanak, ezért az „Ajánlás” menüpontban az "Országos Közgyűlés tagjainak választása" és a "Területi Közgyűlések tisztségviselőinek választása" listára is adja le támogató ajánlásait.

Nézze meg mindkét lista jelöltjeit és vegyen részt mind az országos, mind a területi választásokban! 

Jelöltséget 2017. október 18-ig bármikor lehet vállalni, így a jelöltlista folyamatosan változhat. Látogasson el minél többször a választási honlapra, hogy minden szimpatikus jelöltre leadhassa ajánlását, támogatva evvel a jelöltet, hogy a november 6-10 közötti papíralapú szavazáson részt vehessen. 

 

 

 

 

 

 

A választáson azok a választójogosultak tartoznak egy választókerületbe, akiknek munkavégzési helye ugyanabban a megyében vagy a fővárosban található. Az Országos Közgyűlés tagjainak választási folyamatában a központi államigazgatási szerveknél foglalkoztatott kormánytisztviselők a központi választókerületbe tartoznak.

Lépjen be a rendszerbe (mkk.gov.hu)

6. Mi történik október 18-a után?